De Poartepleats
Deersum 2
8806 KS Achlum


Telefoon:
06 11 47 68 80

E-mail:
klaske713@gmail.comKinderopvang (KOV)

Kleinschalig
Wij vangen uw kind op in een warme en huiselijke sfeer waar respect voor dieren en natuur belangrijk is. De kinderen komen in een kleine groep. Zo krijgt ieder kind voldoende aandacht.

Dagelijkse structuur op de boerderij
Elke dag gaan we wel naar buiten. ’s Winters om even een frisse neus te halen en ’s zomers zijn we meestal buiten te vinden. We spelen in de (omheinde) tuin, voeren de geitjes, de konijnen, de kippen en de pony. We plukken fruit uit de boomgaard.

Op de Poartepleats worden de dagelijkse bezigheden aangepast aan het ritme van de kinderen. Wij bieden activiteiten aan die passen bij de leeftijd en interesse van de kinderen. Zingen, voorlezen, verkleden, knutselen of buitenspelen. Zo stimuleren wij de kinderen in hun ontwikkeling en bieden ze structuur. Op vaste tijden wordt er gezamenlijk gegeten, gedronken en gespeeld.

Maar bovenal willen wij dat de kinderen een leuke en gezellige tijd hebben bij ons en dat ze zich thuis voelen!

Eten & drinken
Alle maaltijden en fruit worden door De Poartepleats verzorgd met uitzondering van flesvoeding voor baby’s. Voor alle kinderen bestaat de mogelijkheid om warm te eten om twaalf uur, zoals gebruikelijk is/was op boerderijen. Wij verzorgen dagelijks een gezonde voedzame maaltijd. Zo krijgt uw kind de meeste energie op het hoogtepunt van de dag en hoeft dit niet ’s avonds meer wanneer ouder en kind moe zijn van de dag.

Slapen
Voor de kinderen is het fijn als ze op een vertrouwde manier kunnen slapen. Als ze dus gewend zijn om met een knuffel, speen of iets dergelijks naar bed te gaan, is het wenselijk dat u deze meebrengt. Ook wordt u verzocht steeds extra kleertjes mee te geven.

Zindelijkheid
Luiers worden verstrekt door De Poartepleats. Wanneer u aangeeft dat uw kind toe is aan zindelijk worden, dan beginnen we met de zindelijkheidstraining. Voorop staat natuurlijk dat dit in goed overleg met u gebeurt.

Dagboek
Voor ieder kind wordt een dagboek bijgehouden. Regelmatig wordt erin geschreven hoe het met uw kind gaat, vorderingen, anekdotes en bezigheden worden vernoemd.

Openingstijden
De kinderdagopvang is geopend van maandag tot en met vrijdag
van 7.30 uur ot 18.30 uur.

In overleg kunnen tijden worden aangepast
Wij zijn gesloten op erkende feestdagen, de eerste 3 weken van de zomervakantie (basisschool) en de kerstvakantie.