De Poartepleats
Deersum 2
8806 KS Achlum


Telefoon:
06 11 47 68 80

E-mail:
klaske713@gmail.comLogeren op de boerderij!


Wij, René en Klaske Veldman, wonen met ons gezin op een grote historische boerderij in Achlum (in de driehoek Franeker, Harlingen, Bolsward). De boerderij wordt in de volksmond 'De Poartepleats' genoemd. Voor de boerderij staat een grote poort met een prachtige trapgevel en de boerderij is omsloten door een gracht.

De boerderij doet dienst als melkveehouderij. Daarnaast bieden wij kinderopvang, zijn wij al zo’n 20 jaar pleeggezin en bieden wij op De Poartepleats logeerweekenden voor kinderen met een PGB.
Wij willen ons in het bijzonder richten op kinderen met hechtingsstoornissen, en (gedrags)stoornissen die zich hieruit hebben ontwikkeld met kinderen met een stoornis in het autistische spectrum.

Logeren in een prikkelarme omgeving
De Poartepleats ademt rust en ruimte, om de boerderij liggen uitgestrekte weilanden met grazende koeien. Een ideale, prikkelarme omgeving waar het gekwaak van kikkers en het fluiten van de vogels de boventoon voeren.

Professioneel en kleinschalig
De Poartepleats is een professionele logeerboerderij.
Door de kleinschaligheid zien de kinderen elke dag dezelfde gezichten en krijgen ze een vaste structuur, zowel kinderen als ouders vinden dit een voordeel.