De Poartepleats
Deersum 2
8806 KS Achlum


Telefoon:
06 11 47 68 80

E-mail:
klaske713@gmail.comWat gaan we doen?


Als je logeert op de boerderij ga je natuurlijk helpen met het voeren van de geitjes, de konijnen, de kippen en de pony. We plukken fruit uit de boomgaard of we gaan tuinieren in de moestuin. En ‘s avonds koken we samen ons maaltje uit de moestuin.
Op de Poartepleats vermaken kinderen zich eindeloos. Onze pony wordt graag geborsteld, de lammetjes moeten wel eens de fles.

Door de kinderen te betrekken bij de verzorging van de dieren, te attenderen op de natuur en de wisseling van de seizoenen en het stimuleren van eigen initiatieven leren de kinderen verantwoordelijkheid, respect en zelfvertrouwen.

Er is altijd veel te doen rondom de boerderij en er is ruimte om te rennen, klimmen, klauteren in overvloed.
Maar ook het mogen proberen, de uitdaging aangaan, het verleggen en zoeken van je mogelijkheden en grenzen zijn bij ons, natuurlijk wel binnen de veilige grenzen, mogelijk.
En als je gewoon even lekker wilt uitrusten kan dat ook.

Op vaste tijden wordt er gezamenlijk gegeten, gedronken en gespeeld.
Wij bieden zoveel mogelijk regelmaat, veiligheid en structuur.

En bovenal willen wij dat de kinderen een leuke en gezellige tijd hebben bij ons en dat ze zich thuis voelen!

Creativiteitsontwikkeling
In de logeerweekenden bieden wij creatieve begeleiding, deze wordt gegeven door Petra ten Katen. Zij is afgestudeerd creatief therapeute en kunstenaar afgestudeerd aan de Kunstacademie in Den Haag. Ook zij is ervaren in het werken met kinderen met hechtingsstoornissen.

De combinatie creatieve begeleiding, kunst en boerderij is een uniek concept die tot nu toe nog niet op andere logeerboerderijen wordt toegepast.